«Κατάχρηση εξουσίας» από τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών

Απειλείται η υγεία δεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές

 

Καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών χειρίζεται τους εργαζομένους έφτασαν στη «Χαραυγή». Όπως αναφέρουν παράπονα που έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας, υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας για τα οποία προώθησαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, η Διεύθυνση του Τμήματος Κεντρικών Φυλακών δεν συμμορφώνεται με συγκεκριμένες νομοθεσίες, ώστε να εργάζονται με ασφάλεια, χωρίς η υγεία και η ζωή τους να απειλείται.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον προϊστάμενό τους για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν και για τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν, σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση δόθηκαν εντολές οι παραπονούμενοι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν από την εργασία τους, χωρίς ωστόσο να τους καταβληθούν τα ημερομίσθιά τους.

Όπως ανέφερε παραπονούμενος στην εφημερίδα μας, θεωρεί παράνομη την ενέργεια αυτή, ενώ τη χαρακτηρίζει ως «κατάχρηση εξουσίας» από την πλευρά της Διεύθυνσης. Εξουσίας η οποία της δίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και αυτή με τη σειρά της εκμεταλλεύεται τη θέση της.


Σημειώνεται ότι συγκεκριμένα περιστατικά κοινοποιήθηκαν προς τους Γενικό Λογιστή, Υπουργό Δικαιοσύνης, Γενικό Ελεγκτή και Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας από τους αρμοδίους όπως ληφθούν κάποια μέτρα σχετικά με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ», σε κίνδυνο τίθεται η ζωή εργαζομένων στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς παραπονούμενος αναφέρει ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με τη Διεύθυνση των κεντρικών φυλακών να μη σέβεται τις υποδείξεις των γιατρών για την ασφάλεια του εργαζομένου. Αποτέλεσμα της στάσης της Διεύθυνσης, όπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα μας, είναι να έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Κάλια Ανδρέου

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.