Καταδίκασαν τις απάνθρωπες πρακτικές της κυβέρνησης

Ειρηνική και με νόημα η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό

 

Χωρίς παρατράγουδα και χαμηλών τόνων, όπως το είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές της, ήταν η εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λεμεσό. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η καταδίκη της βίαιης συμπεριφοράς που επιδείχθηκε από μέρους της Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία, αλλά και η έκφραση της γενικότερης αντίθεσης σε πρακτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών.

Η εκδήλωση που είχε διοργανωθεί μέσα από την αποστολή τηλεφωνικών μηνυμάτων, πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού με τη συμμετοχή μερικών δεκάδων πολιτών, κάτω από την έντονη παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί κατά μήκος της περιφραγμένης αυλής της Αστυνομίας, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες, με τη χρήση τυμπάνων τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα με τα οποία διαμαρτύρονταν για τα όσα τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό στον τόπο.

Ειδικότερα, εξέφρασαν την καταδίκη τους για την αστυνομική βία που επικράτησε εναντίον πολιτών που με ειρηνικό τρόπο συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία, αλλά και για την ταξική, όπως εμφαντικά ανέφεραν, διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και γενικότερα για τα όσα «απάνθρωπα αποφασίζουν για τις ζωές μας βάζοντας μπροστά τη δημόσια υγεία και την ατομική ευθύνη». Οι διαδηλωτές καταδίκασαν επίσης την «τακτική της φυλάκισης και της εξευτελιστικής απομόνωσης των μεταναστών στην Πουρνάρα».

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους είχαν καλυμμένο το ένα μάτι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη νεαρή Αναστασία Δημητριάδου, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο μάτι από την εκτόξευση νερού από το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.