«Καταδικαστέα η χειρονομία της αστυνομικού»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η αστυνομικός που προέβη σε χειρονομία εναντίον των μαθητών χθες στην εκδήλωση έξω από την Βουλή, ενώ ο αρχηγός διέταξε ποινική και πειθαρχική έρευνα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης χαρακτήρισε προκλητική και καταδικαστέα την χειρονομία της αστυνομικού, σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της ΠΣΕΜ ότι προκάλεσε τους μαθητές η μεγάλη αστυνομική δύναμη, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που είναι στις διάφορες εκδηλώσεις κρίνεται μετά από εκτίμηση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, αφού προηγηθούν συσκέψεις.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνουν επεισόδια λόγω του μεγάλου αριθμού αστυνομικής δύναμης που υπήρχε στην περιοχή.

Πάντως η ΠΣΕΜ υποστηρίζει ότι στην εκδήλωση συνέβηκαν μικροεπεισόδια «τα οποία όμως προκλήθηκαν από τη στάση και τη συμπεριφορά των ίδιων των αστυνομικών».

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Ζαφείρης Δημητρίου είπε ότι υπήρχαν στιγμές που οι αστυνομικοί έβριζαν και έκαναν διάλογο με τους μαθητές.

Πάντως χαρακτήρισε καταδικαστέα τα περιστατικά βίας που έγιναν από μια μικρή μερίδα μαθητών και τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψήφια ήθελε να στείλει ειρηνικά το μήνυμα της.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε πάντως ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους μαθητές αφού με τις αδικαιολόγητες απουσίες, τους απέτρεψε να παραστούν στην εκδήλωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.