«Καταδικαστέες και απαράδεκτες οι προκλήσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ»

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις προκλήσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας πως απορρίπτονται και είναι καταδικαστέες, ενώ είπε πως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μετρήσει τα πράγματα πολύ πιο προσεκτικά.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον 3ο γύρο αδειοδότησης.

Παρατήρησε, επίσης, πως αποτελεί περίεργο γεγονός ότι “ενώ έχουν ξηλωθεί όλοι οι σχεδιασμοί για τα ζητήματα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, ενώ δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις με τα υπόλοιπα τεμάχια και ενώ δίδονται παρατάσεις στις διάφορες εταιρείες έτσι ώστε να καθυστερήσουν στην υλοποίηση των προγραμματισμών όπως είχαν σχεδιαστεί, ξαφνικά αποφασίζουν ότι προχωρούμε στον 3ο γύρο αδειοδότησης”.

O κ. Κυπριακού δήλωσε πως η κίνηση αυτή που γίνεται από πλευράς Κυβέρνησης συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές, προσθέτοντας πως θα έπρεπε η Κυβέρνηση να είχε μετρήσει τα πράγματα πολύ πιο προσεκτικά και όποιες κινήσεις γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να ήταν “μελετημένες και να αποφεύγονταν σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνά το Κυπριακό”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε, πως ενώ επικαλούμαστε ότι η προσπάθεια μας είναι να έχουμε λύση, εντούτοις με τέτοιες κινήσεις “πυροτεχνήματα” όχι μόνο προκαλούμε προβλήματα στη διαδικασία των συνομιλιών, αλλά υποσκάπτουμε και την ίδια την διαδικασία.

Σε σχέση με το άνοιγμα κεφαλαίων και τις αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο κ. Κυπριανού είπε πως η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη ότι δηλαδή δεν πρόκειται να αποδεχτεί το άνοιγμα κεφαλαίων, αν και εφόσον η Τουρκία, δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ευχήθηκε επίσης αυτά που λέει ο κ. Μποζκίρ να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε οποιεσδήποτε παραχωρήσεις.

Ο κ. Κυπριανού πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Πάφο με στόχο – όπως είπε- το διάλογο με το κοινό σε διάφορα κυβερνητικά αλλά και άλλα τμήματα Οργανισμών δημόσιας ωφελείας.

Οι περιοδείες, συνέχισε, θα επεκταθούν σε όλες τις πόλεις.

“Με την περιοδεία μας σήμερα στην Πάφο”, σημείωσε, “στοχεύουμε να επισκεφτούμε διάφορους χώρους όπως είναι το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, διάφορα κυβερνητικά γραφεία, την Αρχή ηλεκτρισμού και άλλα”.

Η περιοδεία του ΓΓ του ΑΚΕΛ θα ολοκληρωθεί με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχούς, που είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια ζωής του ΑΚΕΛ.

 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.