Καταδικάζει την στοχοποίηση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης η τουρκοκυπριακή ένωση δημοσιογράφων

H τουρκοκυπριακή «ένωση δημοσιογράφων» καταδίκασε την στοχοποίηση του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σερχάτ Ίντζιρλι και της εφημερίδας «Αβρούπα».

Η τ/κ ένωση αντέδρασε σε σχετική, νέα τοποθέτηση της τουρκοκυπριακής «προεδρίας» αναφέροντας σε ανακοίνωση της ότι «αντί να απαντήσει στις επικρίσεις του δημοσιογράφου στοχοποίησε ευθέως και έβαλε στο στόχαστρο τον δημοσιογράφο και τις οργανώσεις του Τύπου».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «είναι απαράδεκτο για τον πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, να κάνει μια δήλωση στον Τύπο με τέτοιο ύφος γεμάτο εκφράσεις μίσους και να στοχοποιεί τόσο έναν δημοσιογράφο όσο και δημοσιογραφικά μέσα» και προσθέτει ότι «η συνέντευξη του δημοσιογράφου Ίντζιρλι με τον απόστρατο διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδίως όσον αφορά τη διαλεύκανση ορισμένων ερωτηματικών της ημερήσιας διάταξης, και είναι καθήκον του δημοσιογράφου».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του κ. Ίντζιρλι αφορούσε πρόσφατο δημοσίευμα της «Αβρούπα» που παρουσίαζε τον πρώην διοικητή των κατοχικών δυνάμεων να συναντά στέλεχος της Εθνικής Φρουράς στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.