Καταδικάζει τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Βαρώσι η Βουλή

Pentaliotis Panayiotis
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Οι νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με τη διάνοιξη και άλλου τμήματος της παραλίας, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, από το ξενοδοχείο King George μέχρι το κτίριο Ωκεανία, συνιστούν άκρως απαράδεχτη πρόκληση, αλλά και πράξη αναίσχυντης περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου κατά παράβαση όλων των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει σε ανακοίνωση η Βουλή των Αντιπροσώπων.


«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα αυτή προσπάθεια δημιουργίας καινούριων τετελεσμένων σε βάρος των κατοίκων της Αμμοχώστου και ολόκληρης της Κύπρου. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, αξιοποιώντας κάθε διεθνές βήμα και κάθε πτυχή της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, για μια Κύπρο ενωμένη στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες της, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου αρχίζει τνέο κύκλο επαφών ενημέρωσης, για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.