Η καταδίκη του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου – Βροχή οι καταγγελίες κατά του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Η καταδίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση κατά ανήλικης γυναίκας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τις αποκαλύψεις για καταγγελίες και από άλλες γυναίκες να πέφτουν βροχή.

Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας η Γενική Γραμματέας της ΠΟΓΟ, δύο γυναίκες επικοινώνησαν μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των δύο υποθέσεων που έφτασαν στο δικαστήριο και έδωσαν καταθέσεις τελικά στην Αστυνομία εκφράζοντας την πρόθεση να δώσουν ενισχυτική μαρτυρία στο δικαστήριο, κάτι που δεν έγινε τελικά εφικτό. Η κα Κουκουμά επανήλθε χθες λέγοντας ότι τρίτη γυναίκα ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω τρίτου προσώπου και εξέφρασε επίσης πρόθεση να καταγγείλει τον τέως Κιτίου.

Η γυναίκα αυτή, όπως πληροφορούμαστε, μένει στο εξωτερικό και η δική της περίπτωση συνέβη σχετικά πρόσφατα. Πέραν τούτων, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι καταγγελίες εναντίον του τέως Μητροπολίτη ανέρχονται συνολικά σε έξι. Ανάμεσα σε αυτές είναι η περίπτωση γυναίκας στις ΗΠΑ η οποία επικοινώνησε με την Αστυνομία και ανέφερε ότι πριν περίπου δύο δεκαετίες, ο αρχιερέας της επιτέθηκε άσεμνα στο σπίτι της στις ΗΠΑ, καταγγελία που επίσης δεν προχώρησε.

Σχολιάζοντας περαιτέρω, η Σκεύη Κουκουμά αποκάλυψε επίσης ότι οι δύο γυναίκες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των υποθέσεων του Χρυσόστομου, επικοινώνησαν μαζί της ξανά τη Δευτέρα αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης και ήταν ενθουσιασμένες χωρίς να γνωρίζει όμως εάν θα προχωρήσουν περαιτέρω. Πάντως, η κα Κουκουμά επανέλαβε ότι τουλάχιστον η Λάρνακα δεν εξεπλάγη με τις αποκαλύψεις.  «Πολλοί γνώριζαν, αλλά δεν μιλούσαν», σχολίασε.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά το μέλλον του τέως Μητροπολίτη σε σχέση με την Εκκλησία, αυτό βρίσκεται στα χέρια της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει μπροστά της δύο επιλογές, όπως ανέφερε χθες ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου. Η μια επιλογή είναι η καθαίρεση και η δεύτερη είναι η τοποθέτηση σε αργία. Εξηγώντας, ο γνωστός θεολόγος ανέφερε ότι καθαίρεση σημαίνει πως θα γίνει ξανά λαϊκός και η αργία αορίστου χρόνου σημαίνει πως θα έχει το σχήμα, αλλά δεν θα λειτουργεί. «Επειδή ήταν παλιός συνάδελφός τους, νομίζω πάνε να καταλήξουν προς την επ’ αόριστον αργία. Ίσως θέλουν να είναι πιο επιεικείς μαζί του», σημείωσε.

Κληθείς να πει εάν θα συνεχίσει να παίρνει μισθό σε αυτή την περίπτωση, ανέφερε πως θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Συνόδου, επιμένοντας όμως ότι ο δρόμος της καθαίρεσης είναι μονόδρομος για την Ιερά Σύνοδο, επειδή πρόκειται για πολύ πιο ισχυρό και δυνατό μέτρο, ώστε στο μέλλον οι κληρικοί να αποτρέπονται από τέτοιες ενέργειες.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy