Καταδίκη των χθεσινών επεισοδίων από την πολιτική ηγεσία – «Θα μας βρουν απέναντί τους», τόνισε ο Στεφάνου

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ισπανία όπου βρίσκεται σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα χθες.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ανάλογες ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται και ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα.

Λύπη και αποτροπιασμό εξέφρασε και η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία προεδρεύει της Δημοκρατίας. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι η εκδήλωση κάθε μορφής βίας, οι βανδαλισμοί στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΔΕΚ, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες αποτελούν μέγιστη προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ. Σε ανάρτησή του ο κύριος Στεφάνου είπε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και οι θρασύδειλοι νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος θα μας βρουν απέναντί τους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ο τόπος μας αντιμετωπίζει εθνικούς και οικονομικούς κινδύνους και το τελευταίο που χρειάζεται είναι εθνική διχόνοια. Είναι καταδικαστέα, είπε, η οποιαδήποτε πράξη που δημιουργεί εθνική διχόνοια.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να καταδικάσουμε αυτά τα περιστατικά των ύβρεων και βανδαλισμών και ότι ντρέπεται γιατί δίνουμε σημασία σε εκατό χούλιγκανς με καταδικαστέες αντιλήψεις. Αν θέλουμε, υποστήριξε, να τιμήσουμε την δημοκρατία πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν είπε ότι οι ύβρεις και η στοχοποίηση είναι το τελευταίο που θέλει ο τόπος και αν αγαπάμε την πατρίδα μας πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές και με ενότητα να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και την δημοκρατία.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι τα όσα συμβαίνουν είναι πολύ σοκαριστικά και έκανε λόγο για απαράδεκτο λεκτικό βίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.