Καταδίκη του πραξικοπήματος στην Βολιβία από το Παγκύπριο Συμβούλιο ΕιρήνηςΤο Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει το πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατικά εκλελεγμένη κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στη Βολιβία. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το ΠΣΕ, δηλώνει ότι η Λατινική Αμερική, μετρά ακόμη ένα πραξικόπημα, υποκινούμενο και υποστηριζόμενο από τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό με σύμμαχο την ολιγαρχία στη Βολιβία και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, πειθήνιο όργανο των Αμερικανών.

Η ανακοίνωση του Παγκύπριο Συμβουλίου Ειρήνης:

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει το πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατικά εκλελεγμένη κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στη Βολιβία. Το πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Έβο Μοράλες συντελείται από την αμερικανοκίνητη συντηρητική αντιπολίτευση και ακροδεξιά σε συνεργασία με τμήματα της αστυνομίας και του στρατού της χώρας.

Η Λατινική Αμερική, μετρά ακόμη ένα πραξικόπημα, υποκινούμενο και υποστηριζόμενο από τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό με σύμμαχο την ολιγαρχία στη Βολιβία και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, πειθήνιο όργανο των Αμερικανών. Ο ρόλος του στρατού και της αστυνομίας θυμίζουν παλιές εποχές των πραξικοπημάτων σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, τότε που κάθε φορά εκλεγόταν δημοκρατικά ο εκπρόσωπος του λαού και όχι το όργανο των Αμερικανών, ακολουθούσε και ένα πραξικόπημα. Οι ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Λα Παζ και οι φασιστικές επιθέσεις ενάντια στους θεσμούς και στις δυνάμεις που αντιστέκονται στον Αμερικανό Ιμπεριαλισμό και αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη και κυριαρχία, καθώς και οι επιθέσεις ενάντια στις Πρεσβείες της Βενεζουέλας, της Κούβας και του Μεξικού, είχαν έναν αποκλειστικό στόχο. Να αποτρέψουν τη συνέχιση της προεδρίας της χώρας από τον δημοκρατικά εκλελεγμένο Πρόεδρο, Έβο Μοράλες και την υποταγή της χώρας στο Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Η Λατινική Αμερική κοχλάζει από κινητοποιήσεις ενάντια στα ανδρείκελα των Αμερικανών. Στη Χιλή εδώ και αρκετές εβδομάδες ο λαός αγωνίζεται στους δρόμου ενάντια στο καθεστώς, στην Αργεντινή χάνει στις τελευταίες εκλογές ο εκλεκτός υποψήφιος του κεφαλαίου και των Αμερικανών Ιμπεριαλιστών. Ως ΠΣΕ καταδικάζουμε και την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έμμεσα υποστήριξε το πραξικόπημα με το να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βολιβία.

Ως ΠΣΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βολιβίας και μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στεκόμαστε στο πλευρό του στον αγώνα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για υπεράσπιση της κυριαρχίας του, για το αναφαίρετο δικαίωμά του να αποφασίζει δημοκρατικά για το μέλλον του χωρίς ξένες επιβουλές και πραξικοπήματα.

Αλληλεγγύη με το λαό της Βολιβίας

Κάτω το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα