Καταφεύγει ξανά στο Μαρί για να απαντήσει στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση «έλαβε και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με τις Οδηγίες της ΕΕ, όπως σαφώς διαπιστώνεται και στις εκθέσεις της Moneyval και της Greco, καθώς και της έκθεσης του κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης», λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σημειώνοντας ότι αυτό θα διαπιστωθεί «εν λεπτομερεία από τις καταθέσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών κατά τη συζήτηση του θέματος των pandora papers που ευστόχως και ομοφώνως ενέγραψαν τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής».

Σε γραπτή δήλωση – απάντηση προς το ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι «δυστυχώς διαπιστώνουμε πως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα και η πρόσφατη απαράδεχτη προσπάθεια εκμετάλλευσης των αποκαλύψεων του BBC και της Guardian, αποδεικνύουν πως εσκεμμένα παραποιούν τα ευρήματα με την ελπίδα να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

«Αν είχαν το απαιτούμενο πολιτικό ήθος να αναγνώσουν τα όσα τα pandora papers αναφέρουν, θα διαπίστωναν πως μέσα από περίπου 12 εκατομμύρια έγγραφα σε ουδεμία περίπτωση εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα όσα του αποδίδει το ΑΚΕΛ», συνεχίζει ο Εκπρόσωπος.

Εκφράζει το «σεβασμό μας προς το σύνολο των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα σε όσους το ΑΚΕΛ απευθύνεται, καλώντας τους σε μια αντίδραση που αποσκοπεί σε καθαρά κομματικά οφέλη και δεν έχει σχέση με τα όσα στην πραγματικότητα αναφέρονται οι έρευνες του BBC, της εφημερίδας Guardian, αλλά και στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Καταφεύγουν ξανά στο Μαρί 

Ο Εκπρόσωπος λέει επιστρατεύοντας ξανά την τραγωδία στο Μαρί, ακόμη, ότι ως Κυβέρνηση «απαξιούμε να απαντήσουμε σε όσους διέσυραν τη χώρα με παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, με αποτέλεσμα το 2011 να οδηγήσουν στον θάνατο 13 διατεταγμένους στην υπηρεσία της Πολιτείας, ήρωες, και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού».

Προσθέτει ότι «απαξιούμε και να απαντήσουμε σε όσους οδήγησαν τη χώρα το 2013 στην οικονομική καταστροφή αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη χρεοκοπία που οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία και τα κοινωνικά παντοπωλεία».

Οπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος στη γραπτή του δήλωση προς το ΑΚΕΛ «απαξιούμε να απαντήσουμε σε όσους προσπάθησαν να δικαιώσουν τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα της Δρομολαξιάς, τα όσα αποκαλύφθηκαν για την εμπλοκή στελεχών του ΑΚΕΛ που με ήχο και εικόνα διέσυραν την Κύπρο διεθνώς».

Προσθέτει ότι «απαξιούμε να απαντήσουμε και σε όσους σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας αποδέχονταν ανώνυμες εισφορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως βεβαίως δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στην απόφαση της Κυβέρνησης να τερματιστεί το καθεστώς των εταιρειών κέλυφος, διότι, κατά την άποψη τους, κάτι τέτοιο θα έπληττε τάχα τα συμφέροντα Ρώσων πολιτών, ή τις ενστάσεις που έφερνε το ΑΚΕΛ στο κλείσιμο μιας τράπεζας που κατηγορείτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Ούτε και βεβαίως θέλουμε να σχολιάσουμε τις σχέσεις του ΑΚΕΛ με υπεράκτιες εταιρείες που διευκόλυναν την παραβίαση του εμπάργκο των ΗΕ για διακίνηση κεφαλαίων συγκεκριμένης λατινικής χώρας προς ύποπτους προορισμούς», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.