Καταγγελία: 10 λιποθυμίες στο Λανίτειο λόγω μάσκας

Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, σημειώθηκαν λιποθυμίες λόγω της συμφόρησης - Λόγω στρες λέει η Διεύθυνση

Συνολικά 10 λιποθυμίες έχουν καταγραφεί στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού από την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς λόγω της χρήσης μάσκας και των υψηλών θερμοκρασιών κατήγγειλε η Μαρίνα Παναγίδου, η οποία είναι μητέρα παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ κατηγγειλε ότι χθες υπήρξαν τρεις λιποθυμίες και η μία αφορούσε το ίδιο το παιδί της, το οποίο λιποθύμησε για δεύτερη φορά. Η κ. Παναγίδου κατήγγειλε τη διεύθυνση του σχολείου, ισχυριζόμενη πως ο διευθυντής χθες ήθελε το τηλέφωνο του γιατρού του παιδιού της, καθώς όπως της είπε το παιδί λιποθύμησε λόγω στρες και όχι λόγο μάσκας. Σημείωσε ότι η ίδια ήταν εκείνη την ώρα με τον γιατρό της ο οποίος όταν άκουσε το τι λέχθηκε, είχε πει χαρακτηριστικά ότι θα σκίσει τα πτυχία του.

Η κ. Παναγίδου ανέφερε ότι τα παιδιά είναι στα όριά τους με τη χρήση μάσκας, η οποία όπως είπε τους προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Σημείωσε ότι η χρήση κλιματιστικών δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, προσθέτοντας ότι τα παιδιά της φοράνε μάσκες στα φροντιστήρια που έχουν κλιματιστικά και υπάρχει η ίδια δυσφορία.

Χατζησάββας: Στο Λανίτειο για ενημέρωση

Στο Λανίτειο Λύκειο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας προκειμένου να μιλήσει με το διευθυντή για το περιστατικό και αν ισχύουν τα όσα λέχθηκαν σχετικά με τις λιποθυμίες παιδιών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Χατζησάββας είπε ότι δεν έχει τύχει ενημέρωσης για το συγκεκριμένο περιστατικό, για αυτό και βρίσκεται αυτή την ώρα στο συγκεκριμένο σχολείο. Εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να βλάπτει οποιονδήποτε μαθητή.

Παράλληλα είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ υπέβαλε γραπτώς ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό αν ένα παιδί που δεν θέλει να φορά την μάσκα αν μπορεί να κάνει χρήση της ασπίδας προσώπου αλλά μέχρι στιγμής δεν έλαβε απάντηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου σημείωσε ότι γνωρίζουν για τα περιστατικά στο Λανίτειο Λύκειο αλλά και για παρόμοια περιστατικά σε άλλες επαρχίες. Σημείωσε ότι εδώ και αρκετές μέρες αναμένουν ακόμη απάντηση από τον Υπουργείο Υγείας στο αίτημά τους να μη φοράνε συνεχώς τις μάσκες οι μαθητές.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News