Καταγγελία ΑΚΕΛ: Μετά την εξαγγελία επιδότησης ενοικίου, αύξησαν τα επιτόκια οι τράπεζεςΠριν αλέκτορα φωνήσαι άρχισαν να έρχονται κοντά μας συγκεκριμένες καταγγελίες από υποψήφιους δανειολήπτες ότι, μετά την εξαγγελία του σχεδίου επιδότησης επιτοκίου, τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια τους ανέφερε ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για κατάχρηση Σχεδίου επιδότησης επιτοκίου από τράπεζες.

Η δήλωση:

Είχαμε προειδοποιήσει ότι το κυβερνητικό σχέδιο για επιδότηση επιτοκίου για ιδιοκατοίκηση και επιχειρήσεις, θα τύχει κατάχρησης από τις τράπεζες για να εκμεταλλευτούν δημόσιο χρήμα.

Όταν εγείραμε το θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών καθησύχασε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

Όμως, πριν αλέκτορα φωνήσαι άρχισαν να έρχονται κοντά μας συγκεκριμένες καταγγελίες από υποψήφιους δανειολήπτες ότι, μετά την εξαγγελία του σχεδίου επιδότησης επιτοκίου, τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια τους.

Παρουσιάζουμε μια τέτοια καταγγελία προς επίρρωση των καταγγελιών μας. Στο ίδιο πρόσωπο η τράπεζα έδωσε δύο διαφορετικές προτάσεις για τους όρους του δανείου. Η πρόταση που έγινε μετά την εξαγγελία του Σχεδίου επιδότησης έχει αυξημένο ποσοστό επιτοκίου.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το κράτος, με λεφτά από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών, θα αυξήσει την επιδότηση, και η αύξηση θα πάει στις τσέπες των τραπεζιτών.

Έχουμε εγγράψει το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών. Δεν μπορεί σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχώς επαναλαμβάνει ότι οι χρηματικές δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες, να διοχετεύεται δημόσιο χρήμα με διάφορους τρόπους στις τράπεζες αντί στα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις ΜμΕ.