Καταγγελία ΕΔΟΝ: Εθνικιστικά συνθήματα σε σχολείο της Λεμεσού (βίντεο)

Το άκουσμα εθνικιστικών συνθημάτων υπό μορφή στρατιωτικών παραγγελμάτων κατά τη διάρκεια πρόβας για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού, καταγγέλει με ανακοίνωση της η ΕΔΟΝ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Λυπούμαστε που για ακόμα μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε περιστατικά εθνικιστικού περιεχομένου που λαμβάνουν θέση στα σχολεία μας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια πρόβας για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα υπό μορφή στρατιωτικών παραγγελμάτων.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα περιστατικά αυτά και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα ούτως ώστε να φροντίσει να πάψουν οι οποιεσδήποτε προσπάθειες γαλούχησης των μαθητών μας με μισαλοδοξία και εθνικισμό. Τον καλούμε επίσης να ξεκαθαρίσει αν είναι αυτή την παιδεία που οραματίζεται για τον τόπο μας. Υπενθυμίζουμε ότι τυχαίνει να είναι Υπουργός μιας κυβέρνησης που προσπαθεί με κάθε τρόπο, να μας πείσει ότι κόπτεται ειλικρινά για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και το ειρηνικό μέλλον του τόπου μας και των νόμιμων κατοίκων του, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.

Σε περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέμβει άμεσα επί του θέματος τότε θα αποδείξει για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνώντες σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Θα αποδείξει ότι συνεχίζουν επιδεικτικά να ακροβατούν σε δύο σχοινιά, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλες τις φωνές, λύσης και μη λύσης, για τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα.

Η ΕΔΟΝ θα παραμείνει ανάχωμα στις προσπάθειες όσων νοσταλγούν παρωχημένες εποχές, μπολιάζοντας τη νεολαία μας με αισθήματα ρατσιστικά, εθνικιστικά, μισαλλόδοξα. Καλούμε κάθε νέο και νέα να αντιπαλέψει μαζί μας με αποφασιστικότητα και να αντισταθεί στις προσπάθειες αυτές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy