Καταγγελία εκπαιδευτικού για σεξ. παρενόχληση: Καθυστερήσεις της Αστυνομίας στη διερεύνηση

Χρειάστηκαν μέρες για να πάει η αστυνομία να λάβει καταθέσεις - Ο καταγγελλόμενος παραμένει στον ίδιο εργασιακό χώρο μαζί με την καταγγέλλουσα

Σοβαρά ερωτήματα ανέδειξε η νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, με καταγγέλλουσα, αυτή τη φορά, εκπαιδευτικό Τεχνικής Σχολής. Ερωτήματα που αφορούν τόσο τον τρόπο όσο και την ταχύτητα αντίδρασης των οργάνων της Δημόσιας Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας, την ώρα που η υπεράσπιση της εκπαιδευτικού ξεκαθαρίζει ότι από την ώρα που υπήρξε καταγγελία , ο καταγγελλόμενος –στην προκείμενη περίπτωση εργάζεται στο ίδιο σχολείο με την καταγγέλλουσα- έπρεπε να μετακινηθεί.

Ζήτημα προκύπτει ως προς το χρόνο αντίδρασης της Αστυνομίας για τη λήψη καταθέσεων για την υπόθεση καθώς από τις 29 Μαρτίου , μέρα υποβολής της καταγγελίας, μόλις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές μετέβηκαν στη συγκεκριμένη σχολή για συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης, χρόνος ο οποίος κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός ως προς τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Την ίδια ώρα εγείρεται το σοβαρό ερώτημα, του πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το μέτρο της μετακίνησης ενός υπαλλήλου από ένα τμήμα του σχολείου σε άλλο αφού σήμερα, όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η καταγγέλλουσα, με το που πήγε στο χώρο εργασίας της, συνάντησε το άτομο που κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση, στο Γραφείο της φωτοτυπικής.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, όταν πήγε το πρωί για να βγάλει φωτοτυπίες ο καταγγελλόμενος ήταν στην φωτοτυπική με τους φίλους του, συζητούσε χαλαρά πίνοντας καφέ.

Η κοπέλα συνάντησε τον καταγγελλόμενο στον συγκεκριμένο χώρο, παρά τις υποσχέσεις που της έδωσε η Διεύθυνση του Σχολείου, ότι θα τον μετακινήσει για να βελτιωθεί το κλίμα στο σχολείο.

Η Διεύθυνση του Σχολείου της ανέφερε ότι έλαβε απάντηση από την Υπηρεσία Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έτσι ώστε ο καταγγελλόμενος να μεταφερθεί σε εργαστήρια στο πίσω μέρος του σχολείου έτσι ώστε να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Φαίνεται όμως ότι η πρακτική αυτή που ακολουθήθηκε από τους προϊστάμενους του καταγγελλόμενου δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εγείρεται το σοβαρό ερώτημα, του πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το μέτρο της μετακίνησης ενός υπαλλήλου από ένα τμήμα του σχολείου σε άλλο.

Λόγω του σοκ που υπέστη, συναντώντας το άτομο που κατήγγειλε, έφυγε από τη δουλειά και με άδεια ιατρού παραμένει στο σπίτι, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η Υπεράσπιση

Αξίζει να τονιστεί ότι η υπεράσπιση της κοπέλας εγείρει σοβαρές ενστάσεις ως προς την παραμονή του καταγγελλόμενου στον ίδιο χώρο εργασίας έστω κι αν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Από τη στιγμή που υπήρξε καταγγελία έπρεπε ο καταγγελλόμενος να μετακινηθεί από το χώρο του Σχολείου τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δικηγόρος της εκπαιδευτικού Γιάννης Πολυχρόνης.

Ο λόγος όπως είπε, είναι το ενδεχόμενο άμεσου ή έμμεσου επηρεασμού της κοπέλας και η ψυχολογική πίεση που βιώνει εκ νέου, βλέποντας τον καταγγελλόμενο και πρόσθεσε ότι για τη μετακίνηση του απαιτείται να υπάρξει βούληση από προϊστάμενούς του.

Η Διεύθυνση του Σχολείου αναφέρει ότι χωρίς απόφαση δικαστηρίου ή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί να επιβάλει κάποια ποινή στον καταγγελλόμενο.

Δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος αν δεν αποδειχθεί κάτι όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Διευθυντής του Σχολείου.

Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι ζήτησε από την εκπαιδευτικό να πάει στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό και αναμένει όπως είπε να γίνει κίνηση από την αστυνομία. όπως ανέφερε ο ίδιος διευθέτησε να μην συναντηθεί με τον καταγγελλόμενο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.