Καταγγελία: Έστειλαν επιστολές σε υπαλλήλους για εργασία όποιες μέρες και ώρες θέλουν οι εργοδότεςΓια αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες από μέρους κάποιων ξενοδόχων κάνει λόγο η ΠΕΟ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο γραμματέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι μερίδα ξενοδόχων έστειλαν επιστολές στους εργαζόμενους με τις οποία αυθαίρετα αλλοιώνουν τους όρους εργασίας.

Όπως είπε συγκεκριμένα, υπό απειλή ότι θα απολυθούν αν δεν υποκύψουν στις πιέσεις, ζητούν από τους ξενοδοχοϋπάλληλους να εργάζονται όποιες μέρες θέλουν οι εργοδότες και όσες ώρες θέλουν.

Ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με την πανδημία και έστειλε το μήνυμα ότι η ΠΕΟ δεν θα δεχθεί καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων.

Πρόσθεσε ότι η συντεχνία επικοινώνησε με κάποιους εργοδότες οι οποίοι τους ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν αναστάτωση, αλλά έστειλαν τις σχετικές επιστολές κατόπιν οδηγιών του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο Λευτέρης Γεωργιάδης κάλεσε τους ξενοδοχοϋπάλληλους να ενημερώσουν τις συντεχνίες αν πάρουν μια τέτοια επιστολή και ξεκαθάρισε ότι μπορούν οι εργοδότες να τους γνωστοποιήσουν από πριν πόσες μέρες θα εργάζονται, αλλά θα είναι 8ωρη η εργασία.