Καταγγελία για εξ επαφής πυροβολισμό σκύλου από πρώην Αστυνομικό

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από καταγγελία κυνηγού, ότι τη Δευτέρα, ένα πρόσωπο, πρώην μέλος της Αστυνομικής Δύναμη Κύπρου πυροβόλησε σχεδόν εξ΄ επαφής κυνηγετικό σκυλί το οποίο πλησίασε στην εξοχική του κατοικία σε περιοχή στην επαρχία Πάφου. 

Όπως αναφέρει, το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του σκύλου ο οποίος μάλλον δεν πρόκειται  να περπατήσει ξανά κανονικά.

«Η πράξη αυτή αλλά και η όλη συμπεριφορά του εν λόγο ατόμου… θα πρέπει να τύχει σοβαρότατου χειρισμού από την Αστυνομία και τη Νομική υπηρεσία καθώς πέραν από τη σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας προσβάλλει και το κύρος του Αστυνομικού σώματος φέρνοντας στην μνήμα μας συμπεριφορές άλλων εποχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης πως το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών θα αναλάβει επίσημα μέσω των νομικών του συμβούλων την υπεράσπιση του κυνηγού και την απαίτηση αποζημιώσεων για την αποκατάσταση του σκύλου αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Παράλληλα, το Κίνημα καταγγέλλει και μια περίπτωση λαθροθηρίας πριν από λίγες μέρες. Όπως αναφέρει, άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς να  κυνηγούν λαθραία φάσσες και τρυγόνια με την χρήση φλοπέρ και σιγαστήρα. Η πράξη αυτή είναι ένα έγκλημα ενάντια στη φύση και τον νόμιμο κυνηγό και θα πρέπει η τιμωρία των δραστών να είναι παραδειγματική.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.