Καταγγελία Καραγιάννη: Κρούσματα όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά πηγαίνουν και στη δουλειά τους

Μάλλον θα ληφθούν κάποια μέτρα σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός όπως σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και σε εργασιακούς χώρους, ανέφερε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη λειτουργία των σχολείων που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Ο καθηγητής ανέφερε ότι στην αυριανή συνάντηση, οι ειδικοί θα πάνε με προτάσεις ενώ όπως είπε ίσως και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας θα έχει κάποιο σκελετό πάνω στον οποίο θα κτίσουν. Ο κ. Καραγιάννης είπε ακόμα ότι παρόλο που έκλεισαν τα σχολεία, αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά λόγω και της παραλλαγής Όμικρον. Ο κ. Καραγιάννης εκτίμησε ότι αν ανοίξουν τα σχολεία δεν θα επαναλειτουργήσουν κανονικά γιατί πολλά παιδιά και εκπαιδευτικοί είναι σε απομόνωση.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι ίσως σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων να εκτοξευθεί πέραν των 5.000.

Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης είπε ότι πρέπει να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Επίσης κατήγγειλε ότι κρούσματα όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά πηγαίνουν και στη δουλειά τους.

Ακόμα ανέφερε ότι μάλλον θα επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον στην κοινότητα, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας και των αυξημένων κρουσμάτων σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Σημείωσε ωστόσο ότι ο κίνδυνος είναι η συνύπαρξη της ΔΕΛΤΑ και της Όμικρον με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα μετάλλαξη.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τουλάχιστον τις επόμενες μέρες τις επαφές με πολλά άτομα και που δεν είναι της οικογενείας. Τόνισε δε την ανάγκη για εφαρμογή των μέτρων αυτοπροστασίας και τη σωστή χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.