Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του στίβου

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγείται ιατρός για σχετική υπόθεση

Οδηγίες στην Αστυνομία για άμεση καταχώριση υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες σεξουαλικής φύσεως έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Το γεγονός δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, αφού έγραψε ότι «δόθηκαν σήμερα οδηγίες προς την Αστυνομία για άμεση καταχώριση υπόθεσης στο δικαστήριο σε σχέση με καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα δόθηκαν για μία υπόθεση που σχετίζεται με άτομο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του στίβου στην επαρχία Λάρνακας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα», αναφερόμενος στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από ιατρό σε ασθενή, γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου στις αρχές Απριλίου.

Ο κύριος Ανδρέου δεν ήταν σε θέση να πει γιατί η ιδιωτική εταιρεία δεν κατόρθωσε να επιδώσει την κλήση στον γιατρό, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το δικαστήριο η υπόθεση και οι κλήσεις να επιστρέψουν στην Αστυνομία, η οποία, όπως είπε, την πρώτη του Φλεβάρη του 2021 επανεκκίνησε τη διαδικασία και η υπόθεση θα πάει ξανά στο δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Όπως ανέφερε, η υπόθεση καταγγέλθηκε τον περασμένο Αύγουστο και ορίστηκε η εκδίκαση τον Σεπτέμβριο, αλλά η υπόθεση πήγε πίσω στην Αστυνομία, καθώς η ιδιωτική εταιρεία που έπρεπε να επιδώσει στον ιατρό την κλήση δεν τον εντόπισε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως όταν καταχωρίζεται στο δικαστήριο μια υπόθεση, τις κλήσεις προς τους κατηγορούμενους τις επιδίδει ιδιωτική εταιρεία.

Φαίνεται, είπε, «ότι δεν εντοπίστηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία και όταν δεν εντοπίζεται ένας κατηγορούμενος, αναγκαστικά η υπόθεση αποσύρεται από το δικαστήριο, με τις κλήσεις να επιστρέφουν στην Αστυνομία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «μόλις οι κλήσεις επέστρεψαν κοντά τους έκαναν τις ενέργειές τους και εντόπισαν τον κατηγορούμενο».
«Εντοπίστηκε και η υπόθεση επανακαταχωρίστηκε στο δικαστήριο, με τη διαδικασία να ξεκινά αρχές του Απρίλη», είπε.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ πού βρίσκονται οι έρευνες σε σχέση με την καταγγελία της πρωταθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην παράγοντα της ΚΟΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως συνεχίζεται η διερεύνηση και απομένει να ληφθούν κάποιες τελικές καταθέσεις, ώστε ο φάκελος της υπόθεσης να οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Κωστής Πιτσιλλούδης