Με την αστυνομία τα βάζει η επίτιμη πρόεδρος της οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking Αντρούλλα Χριστοφίδου, αφού όπως κατήγγειλε στον ΑΣΤΡΑ, μέλος της δύναμης δεν κάλεσε ως όφειλε ασθενοφόρο για περιστατικό γέννας σε καταφύγιο όπου φιλοξενούνται θύματα εμπορίας προσώπων.

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοφίδου, ψες την ειδοποίησαν από συγκεκριμένο καταφύγιο ότι κοπέλα ήταν έτοιμη να γεννήσει. Πρόσθεσε ότι με βάση την διαδικασία η ίδια οφείλει να ενημερώσει την αστυνομία και αφού μίλησε με το αρχηγείο την παρέπεμψαν στον αστυνομικό σταθμό Ομορφίτας.

Η κυρία Χριστοφίδου τόνισε ότι η ίδια τηλεφώνησε στην αστυνομία Ομορφίτας και της είπαν ότι θα καλέσουν ασθενοφόρο.
Ωστόσο πέρασε μια ώρα και ασθενοφόρο δεν πήγε στο καταφύγιο με αποτέλεσμα η κοπέλα να παρουσιάσει αιμορραγία.

Η κυρία Χριστοφίδου επικοινώνησε τότε αμέσως η ίδια με την υπηρεσία ασθενοφόρων η οποία ανταποκρίθηκε. Όπως τόνισε σήμερα σε επικοινωνία που είχε με την αστυνομία της Ομορφίτας, έγινε παραδοχή ότι ψες δεν τηλεφώνησαν ποτέ στην υπηρεσία ασθενοφόρων.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων Ράνια Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι έγινε κλήση στην υπηρεσία στις 10.05 το βράδυ από την Αντρούλλα Χριστοφίδου και η ανταπόκριση ήταν άμεση, με εξιδεικευμένο πλήρωμα και με εξοπλισμό για τοκετό.
Η κυρία Κωνσταντίνου είπε ότι είναι άδικο να επικρίνεται η υπηρεσία ασθενοφόρων την στιγμή που ανταποκρίθηκε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Η θέση της αστυνομίας για την μη κλήση ασθενοφόρου για έγκυο – Πέρασε μια ώρα για να έρθει