Καταγγελίες 19 πολιτών και 5 υποστατικών για παραβίαση μέτρων κατά Covid

Σε 19 καταγγελίες πολιτών και 5 ιδιοκτητών ή υπεύθυνων υποστατικών προέβη η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκπρόσωπος του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το τελευταίο 24ωρο που έληξε σήμερα το πρωί, άνδρες της Δύναμης διενήργησαν 3.070 ελέγχους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Στο πλαίσιο των ελέγχων μοιράστηκαν εξώδικα σε υπευθύνους υποστατικών ύψους €19.250.

Στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 965 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 4 πολίτες και 2 υποστατικά, στη Λεμεσό διενεργήθηκαν 229 έλεγχοι και έγιναν 6 καταγγελίες πολιτών, στην Λάρνακα διενεργήθηκαν 618 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2 πολίτες και 1 υποστατικό, στην Πάφο καταγγέλθηκαν 2 πολίτες και 2 υποστατικά έπειτα από 218 ελέγχους, στην Αμμόχωστο διενεργήθηκαν 448 έλεγχοι και έγιναν 5 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 151 έλεγχοι χωρίς να προκύψουν καταγγελίες.

Τα Τμήματα Τροχαίας διενήργησαν 139 ελέγχους και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησαν 302 χωρίς να προκύψουν καταγγελίες.

Όσον αφορά τα υποστατικά, στη Λευκωσία καταγγέλθηκε περίπτερο ο υπεύθυνος του οποίου δεν έφερε προστατευτική μάσκα με εξώδικο €500, ενώ εκδόθηκε εξώδικο €16.000 σε υπεραγορά, αφού ο υπεύθυνος ασφαλείας επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safe pass.

Στη Λάρνακα εκδόθηκε εξώδικο €500 σε mini market, ο υπεύθυνος της οποίας εργαζόταν χωρίς προστατευτική μάσκα. Στην Πάφο εκδόθηκε εξώδικο €1.500 σε ξενοδοχείο καθώς 2 υπάλληλοι εργάζονταν χωρίς safe pass, δεν γινόταν έλεγχος safe pass και υπήρχε ελλιπής σήμανση. Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο €1.500 σε νυκτερινό κέντρο, διότι εντοπίστηκαν πελάτες να χορεύουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.