Καταγγελίες Αριστοτέλους: Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα Αιμιλιανίδη

Παραδόθηκε την Πέμπτη το απόγευμα το πόρισμα του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να διερευνήσει καταγγελία της Διεύθυνσης των Φυλακών κατά Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης είχε δηλώσει το μεσημέρι ότι θα αξιολογήσει το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό, για να αποφασισθεί κατά πόσον ενδείκνυται η λήψη οποιωνδήποτε περαιτέρω μέτρων.

Ο κ. Αιμιλιανίδης είχε διοριστεί στις 20 Ιουνίου για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην καταγγελία της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Ανώτερης Λειτουργού Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη ήταν όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.