Καταγγελίες ΕΤΥΚ κατά κυβέρνησης – ΔΗΣΥ: «Ενθαρρύνουν απολύσεις, χαϊδεύουν Ελληνική»

Σοβαρές καταγγελίες εξαπέλυσε χθες η ΕΤΥΚ κατά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, αναφέροντας ότι το Υπουργείο Εργασίας «χαϊδεύει την Ελληνική Τράπεζα», καθώς και ότι «πολιτικοί κύκλοι ενθαρρύνουν» τη διοίκηση της Τράπεζας να προχωρήσει σε απολύσεις μέσω πλεονασμών.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής, Όλιβερ Γκάτζκε, για υποχρεωτικούς πλεονασμούς μέχρι 350 άτομα φέτος, καθώς και την εργατική διαφορά η οποία έχει προκύψει στην Τράπεζα, η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων με χθεσινή εγκύκλιό της καλεί το Υπουργείο Εργασίας «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να χαϊδεύει την Ελληνική Τράπεζα και να προχωρήσει επιτέλους τη διαδικασία των ποινικών αγωγών». Καταγγέλλει επίσης ότι «η Διοίκηση της Ελληνικής προσβλέπει σε παρεμβάσεις πολιτικών κύκλων που θα ασκήσουν πίεση στη Γενική Εισαγγελία», καθώς και ότι «πολιτικοί κύκλοι ενθαρρύνουν τον Ολ. Γκάτζκε σε αυτή τη λανθασμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση», εννοώντας προφανώς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ.

Όσον αφορά την ουσία, η ΕΤΥΚ διαμηνύει ότι: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε κατ’ ουδένα λόγο τους πλεονασμούς. Αν η οποιαδήποτε Τράπεζα επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού της, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης, το οποίο να είναι ικανοποιητικό, όπως άλλα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει από άλλες Τράπεζες στο χώρο μας», προσθέτει. Υποστηρίζει επίσης ότι ο Ολ. Γκάτζκε δεν θα σταματήσει στις 350 απολύσεις, αφού, όπως αναφέρει, «ο στόχος και η επιδίωξή του είναι για 1.350 (απολύσεις) σε διάστημα 2-3 χρόνων». Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.