Καταγγελίες για τη διαδικασία αγοράς του γρήγορου τεστ για τον κορωνοϊό στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας


Στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής θα συζητηθεί το συντομότερο η διαδικασία αγοράς του γρήγορου τεστ ανίχνευσης του Covid-19, καθώς υπήρξαν καταγγελίες πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες του περί προσφορών Νόμου.

Η Επιτροπή συζήτησε επίσης σήμερα το θέμα της στελέχωσης των ιατρικών κέντρων στις κοινότητες Αυδήμου και Κελλακίου, με τους αρμόδιους να δηλώνουν πως αύριο θα βγουν σε προσφορές για κάλυψη των θέσεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, είπε σχετικά με τις καταγγελίες για το γρήγορο τεστ πως πρόκειται για ένα μείζον θέμα για το οποίο εγείρονται σειρά ερωτημάτων. «Πώς προχώρησε το αρμόδιο Υπουργείο στη συγκεκριμένη αγορά; Πόσα αγόρασε και πόση ήταν η δαπάνη της συγκεκριμένης αγοράς; Από ποια εταιρεία τα αγόρασαν και γιατί στο τέλος παρακάμφθηκε η νόμιμη διαδικασία της τήρησης του Νόμου περί προσφορών», διερωτήθηκε.

Ο κ. Γεωργίου είπε πως ζητούν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για ένα μείζον θέμα το οποίο έχει να κάνει με τον φορολογούμενο πολίτη και το ενδεχόμενη διασπάθισης δημοσίου χρήματος. «Έχουμε ζητήσει να εγγραφεί στην αρμόδια Επιτροπή Υγείας για ενημέρωση και χαίρομαι γιατί έγινε δεκτή η εισήγηση και θα συζητηθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως στις 21 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε διάφορες εταιρείες για προσφορές του τεστ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, είπε, υπήρξε μια συσκότιση, δεν υπήρξε επαναφορά στο θέμα με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί ψες ότι υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την αγορά του συγκεκριμένου τεστ.

Θέμα στελέχωσης των ιατρικών κέντρων στις κοινότητες Αυδήμου και Κελλακίου
—————
Ο Γιώργος Γεωργίου είπε σε σχέση με τη στελέχωση στις δύο κοινότητες, πως ιδιαίτερα για την Αυδήμου το πρόβλημα διαιωνίζεται καθώς έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος, με τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται και να υφίστανται τεράστια πίεση.

Οι ηλικιωμένοι βρίσκονται, όπως είπε, σε ιδιαίτερες δυσκολίες γιατί η πίεση να αναζητούν στην πόλη για να τους εξυπηρετήσει είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ζωές. Ωστόσο, ανέφερε πως υπάρχει και μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς όπως ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ, αύριο Παρασκευή θα βγουν σε προσφορές για να καλύψουν με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τόσο την κοινότητα Κελλακίου όσο και την κοινότητα Αυδήμου.

Επίσης, πρόσθεσε, όπως τους ενημέρωσαν, μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα επιλυθεί το πρόβλημα. «Θα παρακολουθούμε το θέμα και εύχομαι και ελπίζω να τηρηθούν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε ένα σοβαρό θέμα ανθρωπιστικής φύσης, να λυθεί», είπε.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News