Καταγγελίες για τον «εγκάρδιο φίλο» του Ν.Αναστασιάδη – Φυγάδευσε $115 εκατ. δολάρια μέσω Κύπρου

Αποκαλύψεις φωτιά για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον «εγκάρδιο φίλο» του που αναφέρεται στα Pandora Papers: Καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε την Κύπρο για να φυγαδεύσει 115 εκατ. δολάρια

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, οι διωκτικές Αρχές γνώριζαν για τον αμφιλεγόμενο Ρώσο πρώην γερουσιαστή, πολύ πριν τα Pandora Papers.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Γενική Εισαγγελία κατέχει εδώ και μήνες φάκελο με σοβαρές καταγγελίες εναντίον του, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων ότι χρησιμοποίησε την Κύπρο για να φυγαδέψει 115 εκατ. δολάρια.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι έχει κατατεθεί από τρίτη χώρα αίτημα συνδρομής για έρευνα εναντίον του Λεονίντ Λεμπέντεφ. Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας αποκάλυψε ότι το Τμήμα κατέχει πληροφορίες για τον Ρώσο πρώην γερουσιαστή, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί δεν έγιναν έρευνες πριν από τα Pandora Papers. Επιπρόσθετα ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι στάληκαν επιστολές σε όλες τις τράπεζες να αναφέρουν κατά πόσο προκύπτουν θέματα από τα Pandora Papers.

 

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.