Καταγγελίες για υπερχρεώσεις του Συνεργατισμού που δεν αφαιρέθηκαν
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Δανειολήπτες οδηγούνται σε εκποίηση ή σε δικαστικά μέτρα

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) καταγγέλλει ότι δάνεια του Συνεργατισμού, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν υπερχρεώσεις του παρελθόντος, αφού δεν αφαιρέθηκαν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, η Ελληνική προχωρεί με δικαστικά μέτρα εναντίον των δανειοληπτών, καθώς επίσης και με διαδικασίες ιδιωτικής εκποίησης των ακινήτων που εξασφαλίζουν τα πιο πάνω δάνεια.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά των δύο οντοτήτων και καλεί τους δανειολήπτες να ελέγξουν τα δάνειά τους και να απαιτήσουν διαγραφή των υπερχρεώσεων και διόρθωση των υπολοίπων των δανείων τους.

Σημειώνεται ότι με βάση σημείωμα το οποίο κατατέθηκε παλαιότερα στη Βουλή, η ΚΕΔΙΠΕΣ και η Ελληνική συμφώνησαν σε μία διαδικασία εξέτασης παραπόνων, τα οποία αφορούν υπερχρεώσεις του παρελθόντος. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει συνολικά έντεκα βήματα, με πρώτο την υποβολή παραπόνου στην Ελληνική, η οποία το προωθεί στην ΚΕΔΙΠΕΣ για διερεύνηση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ευθύνη αποζημίωσης, αυτή καταβάλλεται από την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Σημειώνεται ότι ο πιο πάνω μηχανισμός δεν συνδέεται με το σχέδιο προστασίας περιουσιακών στοιχείων, το οποίο υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι είναι στη διάθεση των δανειοληπτών για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα δείγμα επιστολής, την οποία μπορούν εύκολα να την συμπληρώσουν και την αποστείλουν και στην Ελληνική και στη ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ.