Καταγγελίες Κυπρή: Καθυστέρησε να απαντήσει λόγω… έξαρσης των κρουσμάτων ο ΟΚΥΠΥ

Τρεις μήνες περιμένει να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έκανε για πρακτικές που ακολουθούνται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο γιατρός Χρίστος Κυπρή, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν συντονιστής των γιατρών στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Ο κ. Κυπρή επέκρινε τον ΟΚΥΠΥ ότι δεν έχει θέληση να προχωρήσει με διερεύνηση των καταγγελιών, για αυτό και ο ίδιος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή που έστειλε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι υπερ των λαϊκών δικαστηρίων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Πρόσθεσε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το περιστατικό που δόθηκε άδεια σε συγγενή να επισκεφθεί ασθενή που ήταν στην εντατική.

Ο κ.Κυπρή ανέφερε ότι είναι πικραμένος αφού η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν θα κάνει κάτι γιατί δεν μπορεί να τα βάλει με το κατεστημένο. Ερωτηθείς σχετικώς απάντησε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα όσα καταγράφει στην επιστολή του αφού υπάρχουν τα στοιχεία.

ΟΚΥΠΥ: «Θα απαντηθούν οι καταγγελίες του Χρίστου Κυπρή»

Ο ΟΚΥΠΥ θα απαντήσει στις καταγγλίες του Χρίστου Κυπρή, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Πάμπος Χαριλάου.

Την ίδια ώρα επέκρινε τον κύριο Κυπρή γιατί δημοσιοποίησε τις καταγγελίες του. Ο κύριος Χαριλάου σημείωσε ότι κανένας δεν είναι ένοχος αν δεν αποδειχθεί οτιδήποτε και τόνισε ότι δεν είναι σωστό δημόσια κάποιος να πετροβολεί χωρίς να έχει πάρει εκ των προτέρων απάντηση από τον ΟΚΥΠΥ.

Πρόσθεσε ότι ο γιατρός έχει δικαίωμα να καταγγείλει ότι νομίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να βγαίνει δημόσια και να γνωστοποιεί αυτές τις καταγγελίες. Ο κύριος Χαριλάου σημείωσε ότι από την στιγμή που υπάρχουν και νομικά ζητήματα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί.

Όσον αφορά τους λόγους που ο ΟΚΥΠΥ δεν απάντησε ακόμα στην επιστολή του κ. Κυπρή, ο κ. Χαριλάου απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι την συγκεκριμένη περίοδο υπήρχε έξαρση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.