Καταγγελίες Κυπρή: Με «μέσον» τον Υπ. Υγείας, συγγενείς ασθενή με κορωνοϊό μπήκαν στο Νοσ. Αναφοράς

Όπως καταγγέλλει, ο Υπ. Υγείας παρενέβη για να καταφέρουν δικοί του άνθρωποι, να μπουν στο Νοσοκομείο Αναφοράς και να αποχαιρετήσουν συγγενή τους με κορωνοϊό

Σε μια δημόσια καταγγελία μέσο facebook προχώρησε η Δρ. Κυπρής, γιατρός στο Νοσοκομείο Αναφοράς, για παρέμβαση του Υπ. Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ούτως ώστε άτομα του κύκλου του, που έχουν άτομο δικό τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς και νοσεί με κορωνοϊό, να το επισκεφτούν και να το αποχαιρετήσουν.

Όπως γράφει ο γιατρός στο facebook:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ Υγείας, δικαίωμα να αποχαιρετήσουν με φυσική παρουσία τον δικό τους άνθρωπο είτε πριν τον θάνατο, είτε πριν την διασωλήνωση έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι και όχι μόνο αυτοί που γνωρίζετε προσωπικά. Μέχρι και στον αποχαιρετισμο σε αυτή τη χώρα πρέπει να χεις μέσον. Στηρίζω με τα χίλια την φυσική παρουσία των συγγενών σε κάποιες περιπτώσεις αλλά αυτό να γίνεται σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Όλοι είναι ίσοι. Είτε είσαι φτωχός, είτε είσαι πλούσιος, είτε έχεις μέσο, είτε οχι».

Screenshot 2021 03 25 113059

Οι καταγγελίες του γιατρού αφήνουν βαθιά εκτεθειμένο τον Υπουργό που εδώ και ένα χρόνο, άφησε άλυτο το θέμα του θανάτου ασθενών με κορωνοϊό που πεθαίνουν χωρίς να έχουν την ευκαιρία τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους αποχαιρετήσουν και φεύγουν μόνοι.

Εάν οι καταγγελίες του Δρ. Κυπρή επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για προσβολή του κοινωνικού αισθήματος, αφού εδώ και ένα χρόνο ολόκληρη η χώρα ζει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και υπό το διαρκή φόβο της νοσηλείας.

Μειώθηκαν στους 57 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Στο μεταξύ, μειώθηκαν στους 57 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 57 ασθενείς, οι πέντε βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης, ενώ 12 άτομα είναι κλινήρη.

Μέχρι τις 8.30 σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται σε θάλαμο Covid-19, συνολικά 12 ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 25 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy