Καταγγελίες: Προκλητική η στάση της ΜΜΑΔ στο Μιτσερό – Σπρώχνουν κατοίκους και τραβούν γυναίκες (βίντεο)

«Με τράβηξε γυναίκα αστυνομικός λες και είμαι ζώο επειδή επειδή στάθηκα στο παγκέτο του δρόμου» - Η θέση της Αστυνομίας

Πρωτοφανή χαρακτήρισε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή Μιτσερού η κάτοικος Μαρίνα Νικηφόρου. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι περισσότεροι από 80 αστυνομικοί τέθηκαν αντιμέτωποι με απλούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Κατήγγειλε ότι η ίδια υπέστη μελανιές στα χέρια από γυναίκα αστυνομικό η οποία την τραβούσε επειδή είχε πατήσει στο παγκέτο του δρόμου. «Με τράβηξε γυναίκα αστυνομικός λες και είμαι ζώο επειδή επειδή στάθηκα στο παγκέτο του δρόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντί να συλλάβουν αυτούς που παρανομούν συλλαμβάνουν τους απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται, επισήμανε και διερωτήθηκε σε ποια αστυνομία να καταγγείλει την αστυνομική βία εναντίον της.

Από την πλευρά της η Άντρη Βασιλείου επισήμανε ότι η απόφαση για την κατασκευή του ασφαλτικού είναι ειλημμένη εδώ και δυο χρόνια. Η μόνη τους έγνοια, είπε, είναι να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Κατήγγειλε ότι πρόκειται για γεωργικό τεμάχιο που βρίσκεται μόλις στα δυόμισυ χιλιόμετρα από τις κατοικίες.

Προκλήσεις από μέρους της αστυνομίας και βία κατήγγειλε και ο κάτοικος της περιοχή Ιάκωβος Ιακώβου. Καταβάλλεται προσπάθεια να μην δουν το φως της δημοσιότητας οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, είπε, καθώς κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν ανταποκρίθηκε κάλυψη της διαμαρτυρίας. Επίσης κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει ούτε άδεια οικοδομής, ούτε άδεια χωροθέτησης και αντί να καταγγέλλονται αυτοί που κάνουν έργα παράνομα, τόνισε, η αστυνομία στέκεται απέναντι στους κατοίκους.

Η θέση της Αστυνομίας

Οι κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, παρεμπόδιζαν την έναρξη των εργασιών του εκσκαφέα, αρνήθηκαν να μετακινηθούν και εξύβρισαν την αστυνομία, για αυτό και καταγγέλθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για αστυνομική βία εναντίον κατοίκων της περιοχής του Μιτσερού, ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι τα μέλη της αστυνομίας έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και με βάση αυτές παρεμβαίνουν. Η αστυνομία πήγε στην περιοχή καθηκόντως, ανέφερε, καθώς γνώριζε από χθες ότι επρόκειτο να διοργανωθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ερωτηθείς γιατί τον αριθμό των αστυνομικών που βρίσκεται στην περιοχή, είπε ότι εκεί βρίσκονται 40 αστυνομικοί και πώς εάν χρειαστεί θα σταλούν περισσότεροι. Πρόσθεσε ότι εκεί και όπου χρειαστεί η αστυνομία θα παρεμβαίνει δυναμικά.
Ο κύριος Ανδρέου είπε ότι εάν πολίτες έχουν παράπονο μπορούν να αποταθούν στην αρχή διερεύνησης παραπόνων κατά της αστυνομίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy