Καταγγέλθηκαν 26 υποστατικά και 16 πολίτες για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Είκοσι έξι υποστατικά και 16 πολίτες κατήγγειλε η Αστυνομία για παράβαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε σύνολο 953 ελέγχων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6.00 του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, η σημαντικότερη καταγγελία υποστατικού αφορά καφέ στη Λευκωσία, στο οποίο εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 8.000 ευρώ επειδή δεν τηρούσε τις από το διάταγμα προνοούμενες αποστάσεις για τα καθίσματα, οι υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες και γάντια, δεν υπήρχαν αντισηπτικά ούτε θερμόμετρα.

Στη Λεμεσό καταγγέλθηκαν υποστατικά για μη χρήση μάσκας και εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα, 500 ευρώ, στη Λάρνακα δεν υπήρξαν καταγγελίες. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, οι περισσότερες καταγγελίες ήταν στην Πάφο και ανέρχονται σε 16.

Οι περισσότερες καταγγελίες στην Πάφο αφορούσαν την εργασία υπαλλήλων χωρίς μάσκα. Μεταξύ αυτών, σε 3 υποστατικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.000 ευρώ για συνωστισμό. Περαιτέρω, 10 υποστατικά καταγγέλθηκαν για παραβάσεις που θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο.

Στην Αμμόχωστο υπήρξαν 3 καταγγελίες για μη χρήση μάσκας.