Καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη στην Κύπρο-Η πρόγνωση για τον καιρό μέχρι το Σάββατο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από αύριο. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από αργά το απόγευμα καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα το βράδυ τα φαινόμενα υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα καθώς και χιόνι στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά από το πρωί καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα,  που είναι λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ από αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.