Κατακεραυνώνουν την πρόταση «βοηθού προέδρου» του Αβέρωφ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ – «Επιπόλαια και επικίνδυνη» (ηχητικά)

Πρόχειρη, επιπόλαιη, προβληματική συνταγματικά, αλλά και πολιτικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για διορισμό βοηθού προέδρου, ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στον ΆΣΤΡΑ τόνισε ότι η πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ δεν στέκει ούτε νομικά ούτε πολιτικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «άνω ποταμών».


Ο κύριος Δαμιανού τόνισε ότι ίσως υπό άλλες συνθήκες η πρόταση ως προεκλογικό πυροτέχνημα θα μπορούσε να γίνει ανεκτή αλλά, τόνισε, το συγκεκριμένο πυροτέχνημα είναι πολικά επικίνδυνο, αγγίζει τα πιο ευαίσθητα σημεία της προεδρίας και αντιπροεδρίας της δημοκρατίας σε ένα δικοινοτικό και μάλιστα κατεχόμενο κράτος.

Σιζόπουλος: Επιπόλαιη πρόταση για εντυπωσιασμό

Βεγγαλικό, πρόχειρη και επιπόλαιη, χαρακτήρισε την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και πως παρά να λύνει δημιουργεί προβλήματα.


Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι η πρόταση του πρόεδρου του ΔΗΣΥ δεν είναι τεκμηριωμένη και εξήγησε ότι η βουλή έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο της δημοκρατίας να επιλέγει συνεργάτες οι οποίοι να τον βοηθούν στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Τόνισε πως όταν γίνονται προτάσεις θεσμικού και συνταγματικού χαρακτήρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ήδη, πρόσθεσε, υπάρχουν προβλήματα από την τ/κ πλευρά όταν γίνονται αλλαγές στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.