Κατακόρυφη μείωση στις καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid

Κατακόρυφη μείωση παρουσίασαν το τελευταίο 24ωρο οι καταγγελίες της Αστυνομίας κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των χαλαρότερων μέτρων κατά της πανδημίας, μετά το πέρας του locκdown που βρισκόταν σε ισχύ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, οι καταγγελίες πολιτών του τελευταίου 24ωρο που ολοκληρώθηκε στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, ανήλθαν σε 35 σε σύγκριση με 121 την Δευτέρα (μείωση 70%). Μειωμένοι κατά το ήμισυ ήταν και οι έλεγχοι, οι οποίοι ανήλθαν σε 4.847.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, από τις συνολικές καταγγελίες, οι περισσότερες και δη 14 καταγγελίες αφορούσαν παραβίαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας (μετά τις 23:00) οκτώ αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και άλλες 7 αφορούσαν διακίνηση σε οχήματα χωρίς μάσκα.

Στη Λευκωσία διεξήχθησαν 1.640 έλεγχοι και καταγγέλθηκε 1 πολίτης, στην Λεμεσό διεξήχθησαν 332 έλεγχοι με 12 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα έγιναν 5 καταγγελίες πολιτών έπειτα από 633 ελέγχους, στην Πάφο έγιναν 850 έλεγχοι με 10 καταγγελίες προσώπων, στην Αμμόχωστο έγιναν 5 καταγγελίες προσώπων έπειτα από 607 ελέγχους και στην περιοχή Μόρφου έγιναν 550 έλεγχοι και καταγγέλθηκε 1 πρόσωπο.

Το Τμήμα Τροχαίας πραγματοποίησε 114 ελέγχους και προέβη σε μία καταγγελία προσώπου, ενώ η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία πραγματοποίησε 121 ελέγχους χωρίς καταγγελίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.