Κατάλαβαν ότι κυβερνούν από το 2013;

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Του Παναγιώτη Βασιλείου

 

Είναι με προσοχή που παρακολουθώ το τι θα ακολουθήσει μετά από κάθε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, για θέματα Οικονομίας, Παιδείας και για οποιοδήποτε ζήτημα ταλαιπωρεί τους πολίτες ετούτης της χώρας. Ξέρω τι θα ακολουθήσει και δεν με απογοητεύει ποτέ το κυβερνητικό στρατόπεδο του ΔΗΣΥ με τις ανακοινώσεις-απαντήσεις προς το ΑΚΕΛ. Είναι προφανές ότι η μόνη έγνοια της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ είναι να απαντήσουν στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και όχι στον κόσμο για τα τεράστια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Φυσικά θα μου πει κάποιος… τι πιο σύνηθες; Είναι η προσφιλής τακτική τους αυτή και ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα. Διανύουμε προεκλογική περίοδο και τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.


Θέτει προβλήματα, δίνει λύσεις και παραθέτει γεγονότα το ΑΚΕΛ στις ανακοινώσεις του και τα κυβερνητικά στελέχη ή οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συναγερμού απαντούν με παρελθοντολογία, κούφιες υποσχέσεις και με μία επιθετικότητα λες και το κόμμα της Αριστεράς είναι αυτό το οποίο κυβερνά από το 2013. Κατάλαβαν πως είναι αυτοί που κυβερνούν εδώ και εννιάμισι χρόνια; Όχι, δεν το έχουν εμπεδώσει κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ’ όλα.

Δεν κατάλαβαν επίσης πως οι πολίτες κάνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης με το παρατεταμένο κύμα ακρίβειας που παρατηρείται, ούτε πήραν ακόμη χαμπάρι πως είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση με τους χειρισμούς τους στο κυπριακό πρόβλημα, κυρίως από τον έτερο υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη με τη σειρά του δεν κατάλαβε ότι ήταν μέρος της κυβέρνησης από το 2013. Ο κ. Χριστοδουλίδης έρχεται με ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων και παρουσιάζεται ως το «νέο», το κάτι διαφορετικό και το πρόσωπο που θα αλλάξει καταστάσεις. Αυτός ο άνθρωπος που έβλεπε τους κινδύνους που έρχονται για το Βαρώσι, όμως δεν έκανε τίποτα για να τους αποτρέψει. Απλά μιλούσε για πυροτεχνήματα και για κινήσεις εντυπωσιασμού από την τ/κ πλευρά. Αντί αυτού τι έγινε, κύριε Χριστοδουλίδη; Άνοιξαν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, έριξαν και «πυροτεχνήματα» με παρόντα τον Ερντογάν και όπως φαίνεται θα υπάρχουν χειρότερες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον. Συγγνώμη, αλλά τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Βαρώσι τις έβλεπα μέχρι κι εγώ που είμαι ένας απλός πολίτης.


Από την άλλη, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και δεύτερος συναγερμικός υποψήφιος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ξεκίνησε εδώ και περίπου ένα χρόνο την προεκλογική του περιοδεία. Σύσσωμο το κυβερνητικό στρατόπεδο δουλεύει για τον κύριο Νεοφύτου και η μία μετά την άλλη εξαγγελία – υπόσχεση έρχεται για να «δέσει το γλυκό».

Φίλες και φίλοι, δεν έχει σημασία που αυτοί δεν κατάλαβαν ότι κυβερνούν από το 2013, σημασία έχει να το καταλάβουμε όλοι μας πως οι δύο υποψήφιοι του ΔΗΣΥ ήταν μέρος του προβλήματος και να μην τους δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.