Καταγγελία Ανδρέα Πογιατζή στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε την καταγγελία του αθλητικογράφου του ΡΙΚ, Ανδρέα Πογιατζή, στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε άλλη μία απαράδεχτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που επέδειξε στο πλαίσιο της εκπομπής «Γκολ και Θέαμα», τη Δευτέρα 30.10.2017, από το βήμα της οποίας εκστόμισε προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος χρησιμοποιεί ανάρμοστη και προσβλητική γλώσσα σε βάρος ποδοσφαιριστών, είτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είτε άλλων ομάδων, υπό τον μανδύα της σάτιρας και του χιούμορ. Σε ανακοίνωσή της, προς το τέλος της περσινής περιόδου, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καυτηριάσει το επίπεδο της εκπομπής, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει υποβιβάσει την ανάλυση και την κριτική σε καφενειακό επίπεδο.


Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη αντιδεοντολογική συμπεριφορά, στο πλαίσιο μιας εκπομπής που προβαίνει σε υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί εκ του επαγγέλματός τους να εκτίθενται δημόσια, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε, ιδιαίτερα σε επαγγελματίες που βγάζουν το ψωμί τους στον ίδιο χώρο, να ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού και της δεοντολογίας.

Είναι καιρός ο κ. Πογιατζής να αντιληφθεί ότι μιλά από το βήμα ενός δημόσιου οργανισμού που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες. Οφείλει να επιδεικνύει την απαιτούμενη σοβαρότητα, να σέβεται τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.

Καλούμε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.