Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας παρακολουθούν με απάθεια τις ελλείψεις και τα κενά που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου καταγγέλει με γραπτή της δήλωση η Σκεύη Κουκουμά, βουλευτής του ΑΚΕΛ

«Είναι για αυτό και οι αιμοκαθαρόμενοι του Νοσοκομείου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν στην δημόσια καταγγελία της κατάστασης και του τρόπου που αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και πολίτες αυτού του τόπου.

 
Όπως έχει διαπιστωθεί, οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου αναμένουν να εξυπηρετηθούν από μια μονάδα που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και δεν μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιοχής.
 
Συγκεκριμένα οι ανάγκες του Νοσοκομείου καλύπτονται από τις επισκέψεις τεσσάρων διαφορετικών γιατρών από το Νοσοκομείο Λάρνακας με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα ως προς τις διαγνώσεις και την περίθαλψη των ασθενών. Παράλληλα, ένεκα της υποστελέχωσης σε αρκετές περιπτώσεις, οι απογευματινές βάρδιες της αιμοκάθαρσης γίνονται χωρίς την επίβλεψη αρμόδιου γιατρού.
 
Ώς ΑΚΕΛ Αμμοχώστου εκφράζουμε την στήριξη μας προς τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και καλούμε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό Υγείας όπως άμεσα επιληφθεί του θέματος και δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.»