Καταγγελίες Δ.Διομήδους ότι έγινε στόχος λάσπης μετά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΔΕΚ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Διομήδης Διομήδους, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι “αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητας μου για την προεδρία της ΕΔΕΚ, έγινα στόχος λάσπης, συκοφαντίας και τρομοκρατίας από συγκεκριμένα άτομα”.


Πίστευα, αναφέρει, ότι ήταν μεμονωμένα περιστατικά στα οποία δεν έπρεπε να δώσω την παραμικρή σημασία, δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα ήταν.

Είμαι υποχρεωμένος, συνεχίζει, να προβώ στη σημερινή ανακοίνωση αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύσω την ηθική ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μου αλλά και ανθρώπων με τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινή πορεία δεκαετιών στην ΔΕΟΚ και στην ΕΔΕΚ.

Κάποιοι, αναφέρει, “συστηματικά επιχειρούν να διασύρουν και να κατασυκοφαντήσουν το πρόσωπό μου και το έργο της συντεχνίας την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ ως Γενικός Γραμματέας για 20 συναπτά έτη. Ειλικρινά απαξιώ να απαντήσω στα ψευδή και κακεντρεχή σχόλια τους για να αποδείξω το αυτονόητο”.

Τους προκαλώ έστω και τώρα, προσθέτει ο κ. Διομήδους, να διαβάσουν τους ελεγμένους λογαριασμούς που δίνει κάθε χρόνο η ΔΕΟΚ σε όλα τα στελέχη της.


“Διερωτώμαι πώς γίνεται αυτοί που δεν ασχολήθηκαν με τη ΔΕΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια, ξαφνικά να ανακαλύπτουν δήθεν σκάνδαλα ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές της ΕΔΕΚ; Προσωπικά, είμαι περήφανος γιατί τα μέλη της ΔΕΟΚ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με τίμησαν τέσσερις φορές με την εμπιστοσύνη τους, εκλέγοντας με Γενικό Γραμματέα και μου ανέθεσαν την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας. Είμαι διπλά περήφανος για το συλλογικό έργο που κάναμε τα τελευταία 20 χρόνια”, συμπληρώνει.

Η ΔΕΟΚ, συνεχίζει ο κ. Διομήδους, έχει καταξιωθεί ως η τρίτη πιο δυνατή εργατική συνομοσπονδία του τόπου, απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης από όλους τους θεσμούς της κυπριακής Πολιτείας, τους κοινωνικούς παράγοντες, τους οργανωμένους φορείς, τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα.

“Είναι οικονομικά νοικοκυρεμένη μέχρι το τελευταίο σεντ. Δεν υπήρξε ποτέ εδώ και 20 χρόνια καθυστέρηση σε μισθούς, δάνεια και υποχρεώσεις. Και ακριβώς επειδή είναι μια οργάνωση-πρότυπο όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, η ΔΕΟΚ αντιμετώπισε με επάρκεια τις συνέπειες της κρίσης και κυρίως την απώλεια μελών λόγω της κρίσης και της ανεργίας”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.