Καταγγελίες Προοδευτικής για το Frederick

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή τμηματικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Frederick, σύμφωνα με καταγγελία της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η Προοδευτική  σημειώνει πως δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία εκλογών, χρεώνοντας κωλυσιεργία στην πλευρά του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη, οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν αρχές Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα έπρεπε να διεξαχθούν ξανά τμηματικές εκλογές όπου οι φοιτητές θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα τμήματα και τις σχολές. Αντί αυτού συνεχίζεται ο εμπαιγμός του φοιτητικού κινήματος του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ημερομηνία εκλογών. Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια συνεχή αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από πλευράς Πανεπιστημίου για την ημερομηνία διεξαγωγής των τμηματικών εκλογών.

Αρχικά το ίδιο το Πανεπιστήμιο θεωρούσε ότι οι τμηματικές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν αρχές Νοεμβρίου. Αντί αυτού εδώ και ένα ολόκληρο μήνα μετακινούν συνεχώς την περίοδο διεξαγωγής των τμηματικών χωρίς να καθορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι όλες ενέργειες από πλευράς Πανεπιστημίου μας γεννούν τεράστια ερωτήματα, κατά πόσο θέλουν τους φοιτητές να εκπροσωπούνται και να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις που αφορούν τους ίδιους. Διευκρινίζουμε ότι για να μπορούν να διεξαχθούν οι τμηματικές εκλογές χρειάζεται να προκηρυχθούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν. Τελικά θα διεξαχθούν εκλογές; Θέλουν οι φοιτητές να συμμετέχουν στις συνεδρίες των τμημάτων και των σχολών με βάση τη θεσμοθετημένη εκπροσώπηση τους; Αν ναι θα μας αφήσουν να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα;

Για την Προοδευτική Κ.Φ. η κατάσταση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πέρα για πέρα τραγική. Πολλοί φοιτητές τερματίζουν τις σπουδές τους, νέοι αδυνατούν να εγγραφούν σε αυτά λόγο των υπέρογκων διδάκτρων. Για εμάς οι εκπροσώπησή των φοιτητών αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε μέσα από πολύχρονους αγώνες. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να στερήσει το δικαίωμα εκπροσώπησής των φοιτητών. Δε θα δεχτούμε από κανένα να κοροϊδεύει τους φοιτητές. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα δεχτούμε από κανένα να μας φιμώσει. Αντίθετα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας. ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.