Καταπέλτης για Υπ. Οικονομικών η γνωμάτευση του Εισαγγελέα για ΟΠΑΠ

Έντονη συζήτηση εξελίχθηκε σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Χαραυγή» για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως προσθέσει όσα αναφέρονται στην γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και στην αλληλογραφία του Γενικού Ελεγκτή στα εγγραφέντα ζητήματα που αφορούν την διακρατική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα καταπέλτη για τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος παρά τις επιστολές που έλαβε από την Ελεγκτική Υπηρεσία απέσυρε την καταγγελία της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ στην ΕΕ.

Ο Γενικός Ελεγκτής διερωτήθηκε πως γίνεται να προχωρεί νέα συμφωνία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όταν αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημείωσε ακόμα ότι λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών, είχε ετοιμάσει αναλυτική έκθεση στον Υπουργό με την οποία σημείωνε τις παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν την έλαβε υπόψιν.

Θα έπρεπε σημείωσε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο δεν το έπραξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.