Καταπέλτης ο Αρέστη για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού – «Θριαμβολογούσε για το ξεπούλημα» ο Χάρης

 

Καταπέλτης κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και του Χάρη Γεωργιάδη ήταν ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, Γεώργιος Αρέστης, κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου.

Ο Γ. Αρέστης αναφέρθηκε χωρίς υπεκφυγές σε «ξεπούλημα» του Συνεργατισμού, αλλά και σε «φαγοπότι». Κατήγγειλε επίσης τον Χ. Γεωργιάδη για «βαρύτατες ευθύνες», προσθέτοντας ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζε αισιόδοξη εικόνα για την πορεία του Συνεργατισμού, αλλά μετά «θριαμβολογούσε για το ξεπούλημα».

Κατήγγειλε ακόμη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για απαξίωση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας την αναφορά του: «Επειδή έτσι αποφάσισαν τρεις, θα θυσιαστεί η Ιφιγένεια;» Υπενθύμισε επίσης ότι ο Χ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για fake news, απαξιώνοντας και αυτός το πόρισμα.

Οι φίλοι του Γεωργιάδη

Ο Γ. Αρέστης καταλόγισε ευθύνες και σε δύο πρώην στελέχη του Συνεργατισμού που συνδέονται με τον Χ. Γεωργιάδη, τον Νικόλα Χατζηγιάννη και Γιάννη Σταυρινίδη. Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει αν υπήρξαν σκοπιμότητες πίσω από το διορισμό του Ν. Χατζηγιάννη, ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου τα ακόλουθα: «Το αφήνω σε εσάς να το κρίνεται. Είναι προφανές ότι ο τέως ΥΠΟΙΚ ήθελε ανθρώπους για να ελέγχουν (τον Συνεργατισμό)». Αποκάλυψε επίσης ότι ο Ν. Χατζηγιάννη κατά την περίοδο που ήταν Γενικός Διευθυντής, είχε παράλληλα ιδιωτική επενδυτική εταιρεία με κύκλο εργασιών 500 εκατ. ευρώ.

Altamira

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Αρέστης κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου να εξετάσουν το θέμα Altamira, κάνοντας λόγο για «φαγοπότι». Κατήγγειλε μάλιστα ότι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους, προσθέτοντας ότι «χωράφια αξίας 100 χιλ. ευρώ εκτιμώνται για 20 χιλ. ευρώ και φεύγουν το ένα μετά το άλλο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy