Καταπέλτης ο ΟΑΥ για Σιζόπουλο: Η εισήγηση του αποτελεί την κλασική έννοια του διπλοπόρτι

Σηκώνει το γάντι και απαντά στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, για την πρόταση που υπέβαλε για συνταγογράφηση φαρμάκων εντός του ΓεΣΥ από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με το σύστημα.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Αναπληρωτής Διευθυντής του οργανισμού τόνισε ότι η αναφορά της σύγκρουσης συμφέροντος δεν εξετάζει το κατά πόσον μια εισήγηση είναι καλή ή όχι, αλλά το κατά πόσον επηρεάζει τα συμφέροντα του καθενός. Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι προφανές ότι επηρεάζονται τα συμφέροντα του κ. Σιζόπουλου. Είπε μάλιστα ότι η εισήγηση του αποτελεί την κλασική έννοια του διπλοπόρτι.

Σημείωσε ότι εάν αναπτυχθούν φυγόκεντρες δυνάμεις που θα αφήσουν γιατρούς και άλλους παρόχους εκτός συστήματος, θα δημιουργηθεί ένα σύστημα με περιορισμένη συμμετοχή το οποίο δεν θα εξυπηρετεί τους ασθενείς.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα αποδυναμώσει τους ελέγχους στο ΓεΣΥ, εξηγώντας ότι οι γιατροί εκτός του συστήματος δεν θα έχουν κανένα λόγο να λογοδοτούν στον ΟΑΥ.

Τόνισε ότι κάποιες προτάσεις μπορεί να φαίνονται καλές αλλά στην ουσία θα λειτουργήσουν εις βάρος των ασθενών. Είπε ότι η αλλαγή που προτείνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι επικίνδυνη, σημειώνοντας ότι προέρχεται από μια ομάδα γιατρών οι οποίοι ασκούν έντονη κριτική ότι ο ΟΑΥ δεν ασκεί ελέγχους, αλλά την ίδια ώρα προχωρούν με εισηγήσεις που αποδυναμώνουν και τους ελέγχους που γίνονται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.