«Καταπιεστικές και φασιστικές πρακτικές στην τ/κ παιδεία», καταγγέλλει η KTOEÖS

Στην καταγγελία ότι «οι καταπιεστικές και φασιστικές πρακτικές που επιστρατεύονται σε κάθε τομέα της  πατρίδας μας δυστυχώς άρχισαν να εφαρμόζονται και στο εκπαιδευτικό σύστημα» προχώρησε με ανακοίνωσή της η τ/κ συντεχνία εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης KTOEÖS.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, «το  τ/κ εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο στο παρελθόν, αρχικά αντιμετωπίστηκε αυταρχικά, την προηγούμενη περίοδο τέθηκε σε δημοκρατική και διαφανή βάση με τον αποφασιστικό αγώνα της συντεχνία μας. Παρόλα αυτά, γίνεται κατανοητό ότι η παλιά μαύρη νοοτροπία του αυταρχισμού έχει αναστηθεί».

Η KTOEÖS καταγγέλλει ότι, «τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών κλαδεύονται με εγκυκλίους ή νόμους που προσπαθούν να επιβάλουν τετελεσμένα. Αντί να βρουν λύσεις στα  προβλήματα των εκπαιδευτικών που καθημερινά δαπανούν περισσότερο από το ήμισυ των μισθών τους σε βενζίνη για να πάνε στο σχολείο, καταβάλλονται ύπουλες προσπάθειες για να σφετεριστούν τα δικαιώματά τους».

Τέλος, η τ/κ συντεχνία αναφέρει επίσης ότι «ο  πληθυσμός  που ρέει στη χώρα (από την Τουρκία) καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική εκπαίδευση στα σχολεία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.