Κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων του ΄21 για πρόσληψη αστυνομικών, ζήτησαν οι υποψήφιοι έξω από το Προεδρικό

Κάλεσμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας για κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων από τη διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών, απηύθυναν οι υποψήφιοι που παρακάθισαν στις πρόσφατες εξετάσεις.

Οι 46 υποψήφιοι, που είχαν πετύχει στις ψυχομετρικές εξετάσεις το 2021, αλλά απέτυχαν κατά την επανάληψη της εξέτασης το 2022, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ομόφωνα ενέκριναν σχετικό ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που εγκρίθηκε δια βοής από τους διαμαρτυρόμενους, κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση των 46 υποψηφίων που απέτυχαν στην επανάληψη των ψυχομετρικών εξετάσεων, σε σχέση με υποψήφιους άλλης διαδικασίας προσλήψεων στην αστυνομία. Σημειώνουν, ακόμα, ότι αντιδρούν στην απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας να κατοχυρώνουν για διάστημα δύο ετών τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων, όσοι υποψήφιοι πετύχουν σε αυτές.

Όπως εξηγούν οι υποψήφιοι στο ψήφισμα, η απόφαση αυτή «δεν αποκαθιστά τις αρνητικές συνέπειες που επήλθαν στους 46 υποψήφιους, οι οποίοι πέρασαν στις πρώτες ψυχομετρικές εξετάσεις και κόπηκαν στις δεύτερες». Σημειώνουν, ακόμα, ότι κάποιοι από αυτούς υπέβαλαν παραίτηση από τις θέσεις εργασίας τους όταν ειδοποιήθηκαν για το αποτέλεσμα των εξετάσεων, επομένως τώρα είναι άνεργοι.

Ζητώντας μέσω του ψηφίσματος την κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι αναφέρουν ότι «διαπιστώθηκε στην πράξη ότι οι ψυχομετρικές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων είναι πλήρως αναξιόπιστες, καθ’ ότι δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση […] και στη δεύτερη εξέταση […] να κόπηκαν». Προσθέτουν, δε, ότι «τα κριτήρια επιτυχίας στις ψυχομετρικές διαδικασίες γνωστικών ικανοτήτων οδηγούν σε ένα μη δίκαιο τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy