Κατάρρευση Συνεργατισμού: Αρχές του 2022 οι αστικές αγωγές ενώπιον των Δικαστηρίων

Ενώπιον των Δικαστηρίων θα κατατεθούν αρχές του νέου έτους οι αστικές αγωγές εναντίον όλων όσων εμπλέκονται σε ποινικές ή αστικές υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση του Συνεργατισμού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Βουλευτής του ΑΚΕΛ ,Χρήστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από την ΚΕΔΙΠΕΣ, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα έχουν κατατεθεί όλες οι αστικές αγωγές εκεί και όπου πρέπει, όποιον κι αν αφορούν.

Ο κ. Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ είχε προστεθεί ένας επιπλέον χρόνος στο διάστημα που απαιτείται για παραγραφή αστικών αδικημάτων για να δοθεί ο χρόνος για κατάθεση των αστικών αγωγών κατά τρόπον που να μην παραγράφονται τα όποια αδικήματα.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι σήμερα η Νομική Υπηρεσία έδωσε διαβεβαίωση ότι έχουν ανακριθεί ή θα ανακριθούν όλοι όσοι εμπλέκονται και όσο ψηλά κι αν αυτοί βρίσκονται και τόνισε ότι έχει σημασία όποιος έχει παρανομήσει, να πληρώσει.

Όπως λέχθηκε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, η μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου της ΚΕΔΙΠΕΣ εξετάζει 212 υποθέσεις για πιθανά αστικά αδικήματα. Επίσης λέχθηκε από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου οικονομικών ότι η διαχείριση των δανείων της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, απέφερε στα ταμεία του Κράτους, 510 εκ. ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα και άλλα 140 εκ. ευρώ σε ακίνητα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλάς ανέφερε ότι συνεχίζεται η μέχρι σήμερα σωστή διαχείριση υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του Συνεργατισμού με την Ελληνική Τράπεζα ήταν επωφελής για τον τόπο.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, υπενθύμισε ότι ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει μέσω της διαχείρισης των δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ το ποσό των τριών δις και υποστήριξε ότι αυτό που θα επιδιώξει, είναι να πάρει αυτά τα λεφτά ξεπουλώντας τις περιουσίες των δανειοληπτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.