Κατάρρευση Συνεργατισμού: Εγκρίθηκε η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για μη παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων

Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα την παράταση του χρονικού περιθωρίου για να εγερθούν αστικές αγωγές ενάντια σε όσους έχουν κατονομαστεί μεταξύ των υπαιτίων για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, μετά από πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ η οποία υποβλήθηκε ως κατεπείγουσα. Παρόμοια παράταση είχε ψηφιστεί από το σώμα και πέρυσι.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι με την πρόταση δίνεται η δυνατότητα να διατηρηθούν ζωντανές οι αγωγές για το θέμα της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, εκφράζοντας ωστόσο αμφιβολία κατά πόσο θα αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα.


Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε ότι η πολιτεία δεν αξιοποίησε το πόρισμα Αρέστη με τεράστιο υλικό για την καταστροφή του Συνεργατισμού που υποδείκνυε τη διάπραξη “καραμπινάτων ποινικών αδικημάτων” και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει επιτέλους από αυτούς που έχουν καθήκον να το κάνουν.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι το ΑΚΕΛ αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ημερομηνία λήξης σε αυτή τη δυνατότητα και η διορία ανανεώθηκε μετά από πρωτοβουλία του κόμματος, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου να τεθεί το θέμα προς συζήτηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.