Κατασχέσεις και χρηματικά πρόστιμα για παράνομες αλιευτικές δραστηριότητεςΈπειτα από συντονισμένες περιπολίες σε θάλασσα και ξηρά στις περιοχές Λάρνακας, Παραλιμνίου και Λεμεσού, την περασμένη Κυριακή, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αντιμετώπισε επιτυχώς δέκα νέες υποθέσεις παραβίασης της Νομοθεσίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΤΑΘΕ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή Λάρνακας-Αμμοχώστου, διενεργήθηκαν 20 έλεγχοι και 19 επιθεωρήσεις σε αλιευτικά σκάφη και αλιείς.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν τέσσερις καταγγελίες που αφορούσαν αλιεία σε κλειστές περιοχές προστασίας της αλιείας και συγκεκριμένα στις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές του Παραλιμνίου και του Κάβο Γκρέκο, μία καταγγελία για άσκηση αλιείας με σκάφος και χρήση στατικών παραγαδιών κατά τη διάρκεια απαγορευμένης περιόδου, μία καταγγελία για άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας με ψαροντούφεκο χωρίς άδεια και μία καταγγελία για παράβαση του περί Αλιευτικών Καταφυγίων Νόμου.

Εξάλλου, σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, διενεργήθηκαν εννέα έλεγχοι ενώ εντοπίστηκε σκάφος με τρία άτομα, τα οποία καταγγέλθηκαν για άσκηση αλιείας με σκάφος και δίκτυα χωρίς άδεια.

Όλα τα αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα στους παρανομούντες, στο πλαίσιο παραβίασης των Περί Αλείας και Περί Αλιευτικών Καταφυγίων Νόμων και των Κανονισμών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία, τα διατάγματα που αφορούν στις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές καθώς και οι όροι που πρέπει να εφαρμόζονται ανάλογα με τον τύπο της άδειας αλιείας, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΤΑΘΕ.