Δεκαπέντε κιλά καπνό μετέφερε στο αυτοκίνητό του από τα κατεχόμενα Άγγλος υπήκοος, τα οποία εντόπισαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι σήμερα το μεσημέρι, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων στο Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα που οδηγούσε Άγγλος υπήκοος, επιμελώς κρυμμένα 15 κιλά καπνό για στριφτό τσιγάρο.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράβασης όρων του κανονισμού της πράσινης γραμμής, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων ειδών και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η ποσότητα καπνού, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €3.100, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά του από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €5.250. Καταβλήθηκε επίσης ποσό απόδοσης ύψους €500 για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.