Κατασκεύασμα του Υπουργείου Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης λέει ο ΠΙΣ

Έλα στο Google News

Ο ΠΙΣ διαψεύδει με τον Αντιπρόεδρό του, Μάριο Καραϊσκάκη να δηλώνει ότι πρόκειται για κατασκεύασμα του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΟΑΥ και γιατρών, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος ουδέποτε κατέθεσε τέτοιο έγγραφο.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Καραϊσκάκης χαρακτήρισε κατασκεύασμα του Υπουργού Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο όπως ανέφερε, άτομο προσκείμενο στον ΠΙΣ παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Ιωάννου υπό την μορφή μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ και ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ.

«Το κατασκεύασε, το υπέγραψε και το παρουσίασε στο ΟΑΥ σαν δικό μας», ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Μάριου Καραϊσκάκη, ο Υπουργός Υγείας φαίνεται να τον διαψεύδει, καθώς υπενθύμισε πρόσφατες συμπεριφορές μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ, υποδεικνύοντας πως δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά από αυτό το επίπεδο.

«Η προσπάθεια μας ήταν πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, να με αποκαλεί ψεύτη και ότι συνέταξα αυτό το έγγραφο, μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματικά διερωτώμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. Και επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πλέον», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση και καμία πρωτοβουλία και έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.