Κατασκοπευτικό βαν: Αντιπαράθεση Οικολόγων και ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για εγγραφή του θέματοςΑντιπαράθεση μεταξύ Οικολόγων από τη μια και ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ από την άλλη προκαλεί η άρνηση των δύο κομμάτων να εγγραφεί προς συζήτηση στην επιτροπή θεσμών της Βουλής το θέμα του ισραηλινού κατασκοπευτικού βαν.

Η Έφη Ξάνθου μιλώντας στον Άστρα εκ μέρους των Οικολόγων ανέφερε ότι φαίνεται να υπάρχει λόγος που τα δύο κόμματα δεν συναίνεσαν στην εγγραφή του θέματος, κι αυτό ίσως να οφείλεται στην άσκηση πιέσεων και κάλεσε τα δύο κόμματα να δώσουν εξηγήσεις.

Τον ισχυρισμό των Οικολόγων απέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκκος Λεωνίδου, ο οποίος ανέφερε στον Άστρα ότι είναι πάγια πρακτική για ευαίσθητα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό αστυνομική διερεύνηση ή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία, να αποφεύγεται η συζήτηση τους.

Ο κ. Λεωνίδου πρόσθεσε ότι θα αναμένουν τα πορίσματα για το θέμα του βαν και τότε δεν θα έχουν καμία ένσταση να τα συζητήσουν δημόσια. Απαντώντας η Έφη Ξάνθου επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται συζήτηση στη Βουλή για θέματα τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση ή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία.

Υπενθύμισε ότι έγινε συζήτηση για τις κατά συρροήν δολοφονίες γυναικών αλλά και για την 19χρονη Βρετανίδα.