Κατασκοπευτικό βαν: Πάει για κουκούλωμα η υπόθεση με την σιωπή της Γενικής Εισαγγελίας

  • «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον νομικό της σύμβουλο για μια τόσο σκοτεινή υπόθεση»
  • Καθάρισαν οι κατηγορούμενοι, κουκούλωμα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Μεθόδευση κουκουλώματος του σκανδάλου με το κατασκοπευτικό βαν παρά την εξαιρετικά μεγάλη σοβαρότητα της υπόθεσης, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ μετά την αποκάλυψη ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον των τριών φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν και ν’ αφήσει στο εδώλιο μόνο την εταιρεία. Το ΑΚΕΛ άφησε να εννοηθεί ότι μεθοδεύεται κλείσιμο της υπόθεσης με κυβερνητικό δάκτυλο. “Ουσιαστικά μεθοδεύεται το κλείσιμο της υπόθεσης. Τα ερωτήματα που έθετε το ΑΚΕΛ και η κοινωνία παραμένουν αναπάντητα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον νομικό της σύμβουλο”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουκουμάς, ξεκαθαρίζοντας ότι μια υπόθεση τόσο σκοτεινή δεν μπορεί να κλείσει έτσι. “Όταν ένας τέτοιος μηχανισμός λειτουργούσε επί χρόνια στον τόπο μας παρακολουθώντας και συλλέγοντας παράνομα στοιχεία για χιλιάδες πολίτες της χώρας, αυτή η σκοτεινή υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει έτσι. Η δράση του μαύρου βαν αφορά κάθε πολίτη του τόπου. Αφορά το κράτος δικαίου και στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Αφορά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας. Αυτή η υπόθεση χρειάζεται πραγματική και πλήρη εξιχνίαση”, υπογράμμισε το ΑΚΕΛ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Γενική Εισαγγελία επέλεξε το δρόμο της σιωπής ως προς τη νομική βάση πάνω στην οποία βασίστηκε η απαλλαγή του Ισραηλινού Ταλ Ντίλιαν και των Κύπριων Ανδρέα Χριστοφόρου και Δημήτρη Χριστοδούλου, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί ακόμα διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι με την ανακοίνωση της αναστολής ποινικής δίωξης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, δεν δόθηκε καμία απολύτως περαιτέρω εξήγηση από τη Νομική Υπηρεσία!

Κατόπιν τούτων, στο εδώλιο του κατηγορούμενου παραμένει μόνο η εταιρεία Ws Wispear Systems Limited η ποινή της οποίας όμως, εάν βρεθεί ένοχη, θα είναι χρηματικό πρόστιμο…

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.