Κατασκοπευτικό βάν – Προδρόμου: Φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση – ΑΚΕΛ: Ας απαντήσουν επι της ουσιας

Έλα στο Google News

Λίγο πολύ φταίνε οι προηγούμενοι και πάλι. Ισχυρίζεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι η εταιρεία πήρε άδεια από το 2011.Δεν μας λέει όμως, πήρε άδεια για παρακολουθήσεις και για κατοχή παράνομου εξοπλισμού παρακολούθησης; Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να ερευνήσει τα πάντα αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ μέσω του Εκπροσώπου Τύπου Στέφανου Στεφάνου

«Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στα αδήριτα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν προσπαθεί να θολώσει τα νερά καταφεύγοντας στην προσφιλή της τακτική.

Δεν μας λέει όμως, πήρε άδεια για παρακολουθήσεις και για κατοχή παράνομου εξοπλισμού παρακολούθησης; Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να ερευνήσει τα πάντα.

Και αφού άρχισε να μιλά, ας μας απαντήσει για την ουσία.

  • Να μας πει τι άδεια είχε η συγκεκριμένη εταιρεία;
  • Για ποιες δραστηριότητες;
  • Πότε ήρθε το βαν;
    Ποιοι είχαν εμπλακεί και ποιοι έχουν ευθύνη για τον έλεγχο που έπρεπε να γίνει;
  • Ποιος έδωσε τις άδειες;

 

Τα περί πρόθεσης της κυβέρνησης να νομοθετήσει, ακούγονται στα αυτιά του μέσου πολίτη ως έμμεση παραδοχή ευθυνών.

 

Πρόδρομου: Φταίνε οι προηγούμενοι

Απαντώντας με το πότε δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία του Ισραηλινού πρώην πράκτορα μυστικών υπηρεσιών στην Κύπρο και όχι επί της ουσίας για το ποιους ελέγχους έχουν πραγματοποιηθεί για τον εκτελωνισμό του κατασκοπευτικού βαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου

Η ανακοίνωση:

Σχετικά με τη διερευνώμενη από την Αστυνομία υπόθεση πιθανής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την παρακολούθηση ιδιωτικών επικοινωνιών, πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα:

Για τα ζητήματα αυτά υπάρχει σχετική νομοθεσία από το 1996, ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ούτως ώστε να διερευνηθεί αρμοδίως το περιστατικό και οι σχετικές πληροφορίες, για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας.

Γενικότερα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έχουν πολιτική για τα ζητήματα αυτά που εκφράζεται μέσα από νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε και έτυχε εκτενούς διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο απαγορεύει ρητά κάθε τέτοια δυνατότητα παραβίασης του απορρήτου των ιδιωτικών επικοινωνιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των επικοινωνιών των πολιτών, αποτρέποντας την εκμετάλλευση κενών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.